:: nak ikut tak nak, nak ikut tak nak...? ikut suka korang lah! hehee~^_^ ::

Nov 16, 2009

.ceritera chenta.

www.tips-fb.com

.oke.
.arini fatiha mahu berjiwa sentimental ciket.
.ha, sesape yang da rase nak muntah tu sile lah muntah kat tempat lain,
tapi sile "X" dulu my belog terchenta nie.
no need to read.
;)

.sudah habes beremosi.
.emosi lain plak~.

.dalam hidup ni, kekadang ade suke,
kekadang ade cuka,
eh bukan! ade duka.
.hati♥..bile sebut pasal hati, macam-macam boleh cerita kan...?.
.cerita awak, cerita die, cerita mereka.
.xlupe jugak cerita saya.
.cerita hati+cinta fatiha.
.mungkin same dan mungkin tak dengan orang lain.
.cerita chenta.

.cinta si lelaki singgah kat hati fatiha ni 3x.
.banyak tak..?.
.hahaa.
.cinta pertama, eh bukan.
.cinta mula-mula.
.ala.cinta yang boleh isytihar kapel tu.
.mungkin cinta tu cinta monyet.
.zaman sekolah la katekan.
.tapi..best sangat! sweet~.
;)
.cinta no dua.
.cinta sekolah jugak.
.tapi da besar siket ler.
.da kurang budak-budak.
.lebih jadi orang besar.bukan tua.
;)
.cinta no tiga.
.lepas sekolah.
.da habes zaman sekolah.
.time nie, fatiha da jadik serius.
.mahu sampai kawen ngan sang chenta hati time tu.
;)
.tapi~
.tiga-tiga cinta tu tak jadik ikut ape yang di rancang.
.fatiha hargai semua cinta yang hadir tu,
tapi yang xdapat lupe is...
cinta ketiga.
.mungkin sebab fatiha betul nak sampai kawen ngan DIA.
.konon-konon cinta pertama la kot.
;)
.sangat tak malukan...?.
.biarlah~~.
0_o

.oh.mahu bermonolog dalaman jap ye kekawan.
."sejujurnya, cinta ketiga tu banyak ajar aku erti perhubungan,erti cinta, erti senang, erti susah, erti kasih sayang sebenar, erti kekeluargaan dan erti pengorbanan. thanx to him. dalam percintaan tu, macam-macam yang kami lalui bersama, tak bersama-sama pun ade, tapi it's normal.. sayang mencurah-curah di ladang gandum, eh tak. di hati. hampir 2o tahun kite menyulam cinta kan awk? awk yang xtahu pun sy tulis nie..huhuu... eh eh.oke. jangan sekeh fatiha lagi. tak tak. 2 tahun. sy sangat sayangkan awk. cintakan awk. tapi jodoh kite xde buat mase tu kan..?.sy xslhkan takdir.sy cuma~~~ hurm.. perpisahan yang terjadi. sy benci perpisahan tu... walaupun ia da mematangkan sy. tapi sy skang takut untuk mengenali CINTA baru. mungkin awk suke kan..? mungkin jugak x.. sape tahu.. sy pun xtahu.. sebab hingga hari itu.. hari last kite sembang macam kite maseh kapel tu, sy dan awk langsg xcontact each other kn..? agak-agak awk, nape ye..? sy tertanya-tanya sampai arini. tapi, sy maseh tahu perkembangan hidup awk~ yang terakhir tu pasal new love awk.sgt melukakan hati saya. tapi saya terima dengan reda~
.tapi kekadang maseh tertanye-tanye betul ke aku terima. .ape-ape pun.
.saya tetap doakan awk bahagia.

.mungkin die lebih baik dari saya."
;)
.saya tetap nak jadi 'wau cinta' awk.

oh! da habes bermonolog dalaman.

.lepas cinta itu putus, fatiha kenal ramai lelaki.
.macam-macam ragam.
.sometimes i wish i could get one dat's exactly like him.
.giler kan.mana la nak dapat. sbb semua org lain! poyo la aku nie.
.nah amik! hantuk kepala di bantal.
.lembut ciket.
;D
.oke oke. sambung~
.bukan la fatiha giler talak sangat, tapi bagi fatiha, die pernah jadik yang terbaik for me.
.i hope, still ade yang macm tu kt luar sane.

.i nak guy yang boleh bimbing i ni yang boleh hanyut kalu xdibimbing.
.memang la my parent ade, tapi diorang of kos la xikut kalu berdaating kan..? kan kan..?
dat's y, in relationship=love, bf pun kena bimbing tau.
.takut nanti dua-dua hanyut! susah~
.and saya mahu cinta tu kekal sampai saya kawen and mati bersama.
;)
.guys yang i kenal ade macam-macam ragam. ade yang i suke, ade yang i xsuke.
.tapi ntah la, untuk kapel bercinta bagai nak rak, kerusi, bangku, meja tu.. xlagi kot.
.mungkin kiter semua berkwan dulu la kn..?

.being single for almost 2 years nie laak mengajar fatiha macam-macam jugak.
.rase cam nak tambah banyak tahun single lagi la.
;)

.and so i'm single, who cares!.
.fatiha hugs single.
.sape-sape nak hug single jugak boleh-boleh.
.sile amik borang dengan fatiha yepp..??.

p/s: actually, i wrote dis sbb teringt pasal izzah my rumet, bagi mase setahun setengah untuk i n azie mencari cinta.. adeh!
susah la syg~~
.ade jodoh i ketemu cinta, i ketemu oke darl...?.
.i tetap berusaha nie.
;)


nota chenta: .cinta itu suci kalau kite jage seeloknya.
.cinta jadik tak suci bila kite lebih pentingkan nafsu dari kesucian cinta.


23 contengan readers:

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

.smoga dpt cinta yg sejati 1 hari nti syg! :-*

wdj owner said...

cisss.panjang benor mu bermonolog nie smpi aku boring dan bace smpi hbs.hahaha.Cinta ibarat bola..kadang2 diatas dan kadang dibawah.ehh

♥♥cHeNta_tiEha♥♥ said...

::intanurulfateha (◡‿◡✿)::
sis!thanx~~ same goes wit u.. smoga berkekalan oke...??

♥♥cHeNta_tiEha♥♥ said...

::wdj owner::
ehehheee.. alhamdulilah..slmt gop mg bace smpai habes ye..??

bgus! ;)

uhuuu.. eh ehh...???????

bola...?? amboi amboi! aku gtau farah nt bru tahu.. suke suki je ea.. hehehee..

;D

kekdg betul gak kn...?

Shari said...

cinta2..,indah sungguh cinta ini.ahak

lecka said...

kamoo....
jgn cdey2....insyaAllah akan ketemu seseorg yg sayng n memahami kamoo....
what u have to do....
usaha+twakal=kejayaan(jodoh anda)
n pls dun look back...
if u do...
u wont go where....
n pls smile olwez....=)

♥♥cHeNta_tiEha♥♥ said...

::shari::
perli ea..?? ngade.. sekeh kang~~
;D

♥♥cHeNta_tiEha♥♥ said...

::lecka::
hurm~~~ senangkan...

i'm still trying...


thanx dear!
;)

~piNkylixiOuz~ said...

owhh..
penat eh bace pjg2..hehe..

btw, JANGAN mencari cinta,biar ia DATANG sendiri..

u will..

sabar sayam..

T_T

a little less conversation said...

jd single lg byk mnde leh explore..huhu

♥♥cHeNta_tiEha♥♥ said...

::~piNkylixiOuz~::
ehehe... sorry yepp..;)

baiklaH~ mencuba darl! ganbatte fatiha!

;)

♥♥cHeNta_tiEha♥♥ said...

::a little less conversation::
yepp! sep sep sep! sy stju! pndainye~~~

;)

A d'Z said...

life will be totally different when being loved and loving someone. don't give up looking for love cz love always looking for us.

eD said...

pernah ada ke time skolah dulu? xtau pn. :P

♥♥cHeNta_tiEha♥♥ said...

::Ad'Z::
huhuuuu..thanx~ yeah! it's true.. but sometimes.. it's hard~

;)

♥♥cHeNta_tiEha♥♥ said...

::eD::
yepp.. ade..heee.. second n third was in our skul..;)

izzah aziz said...

lalalala
smpai mabuk akal terus daku bgi 1 cabaran
ngee2
xpe2 kalo xdpt dlm mase setahun,daku pnjgkn tempoh tu
trip g genting kite postpone kan ok?
haik
tpi make sure ade pakwe kalo nk ikut izzah ngan yana
nk sekeh kepale ke =p
lalala

avid gunner said...

best pulak dengar monolog dalaman tuh..haha...selama ni dengar budak laki je cite...

btw, berpinar mata aku dengan kaler pink blog ni...oh, lupa. nice blog.

♥♥cHeNta_tiEha♥♥ said...

::izzah aziz::
huhuuu.. itula psl~
adeh..hari-hari pikr tau!
ala..pjgkn trip je ke..?? ajk kwn xbuleh..?? haish~


nk ikut!!!!!!!!!!!!
;(

♥♥cHeNta_tiEha♥♥ said...

::avid gunner::
ohoo.. best..? adeh~

thanx anywy.. huhuu.. sdih jugak ngn monolog dalaman tulus dri hati itu..

;)

erm.. oh! u got a nice blog too! thanx!

ayong said...

genting????????????????????
erkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

ayong said...

genting????????????????????
erkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

♥♥cHeNta_tiEha♥♥ said...

::ayong::
amboi mama! byk teh komen~ adeh~
jgn igtkan beta~~~~~~~



aaaaaaaaaaaaaaa!! stress suda~~

 
♡ copyright by tiehanurfatiha ♡